Workshops

  1. Informatie over de behandelmethode Dialectische gedragstherapie (DGT) door GGzE, Jeanne v/d Ven en Geert Jansen

Een workshop voor alle geïnteresseerden. DGT is ontwikkeld voor mensen met ernstige borderline problematiek, waarbij sprake is van ernstige emotionele ontregeling en van impulsief suïcidaal en/of zelfdestructief gedrag. DGT is effectief bij het toenemen van gedragsvaardigheden die helpen bij het opbouwen van relaties en het effectief omgaan met emoties en levensproblemen. Jeanne v/de Ven is GZ psycholoog en Geert Jansen is sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV)

  1. Informatie over de behandelmethode Schema focus therapie (SFT) door Scelta/Mediant, Silvia Pol en Anne-Marie Claassen en Irene van Sprang

Een workshop voor alle geïnteresseerden. Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die mensen kan helpen om hardnekkige patronen van denken, voelen en doen te veranderen. Silvia Pol is klinisch psycholoog/psychotherapeut, Anne–Marie Claassen is psychotherapeut/milieutherapeut en Irene van Sprang is muziektherapeut. Samen schreven zij het boek Schematherapie en de gezonde volwassene (2015).

 

  1. Informatie over de behandelmethodiek Mentalization-Based Treatment (MBT) door de Viersprong, Mieke Flury en Olga Bonneveld.

Een workshop voor alle geïnteresseerden. Bij de MBT wordt uitgegaan van het principe dat een borderline persoonlijkheidsstoornis een stoornis is in de hechting en in het mentaliseringsvermogen. Mentaliseren houdt in dat mensen het doen en laten van zichzelf en anderen waarnemen en begrijpen in termen van gevoelens, gedachten, bedoelingen, verlangens. Patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben vaak problemen op dit gebied. Mieke Flury is psychotherapeut en Olga Bonneveld is Creatief vaktherapeut.

  1. Vraag maar raak voor mensen met Borderline door Stichting Borderline, Petra Janssen, ervaringsdeskundige en bestuurslid van St Borderline en Niels van den Heuvel, partner.

Voorbeeldvragen zijn:

Waar heeft iemand last van?

Hoe ervaar je het etiket BPS?

Waar moet ik als partner/naaste in de omgang op letten?

Zijn er goede behandelingen?

Kan je genezen van BPS?

Kun je met BPS kinderen opvoeden?

  1. Vraag maar raak voor familieleden door medewerkers van GGNet, Peter van Voorthuizen en Dorien Haverkamp.

Informatie over de ondersteuningscursus die in het land op een paar plekken gegeven wordt. Met elkaar in gesprek gaan over vragen die bij familie leven en het uitwisselen van ervaringen. Peter van Voorthuizen en Dorien Haverkamp zijn Sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen (SPV).

  1. Ouder(s) met Borderline en opvoeding van kinderen door Karlijn Smits, coördinator van Stichting Borderline en Hans de Jong, gespecialiseerd maatschappelijk werker bij Scelta en waarnemend voorzitter van St Borderline.

Tijdens deze workshop vertellen ervaringsdeskundigen over hun ervaring als ouder met BPS. Daarnaast proberen zij antwoord te geven op uw vragen.

  1. Borderline en zelfbeschadiging door de landelijke Stichting zelfbeschadiging, Tilly van Oosten (ervaringsdeskundige) en Saskia Spee-Harman (hulpverlener en bestuurslid van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging)

Een workshop voor alle geïnteresseerden waarin voorlichting wordt gegeven over waarom mensen zichzelf beschadigen en wat je zou kunnen doen om het te stoppen.

  1. Het belang van een sociaal netwerk en hoe bouw je dit op? Door Ingrid Huizer , ervaringsdeskundige en bestuurslid van St Borderline en Ellen Niewold, ervaringsdeskundigeEen workshop over het opnieuw opbouwen van je sociale leven, zoals werk, vrije tijd en relaties. Hoe vindt je de juiste balans.Er zal veel ruimte zijn voor vragen, ideeën en het delen van ervaringen.
  1. Waar moet je als hulpverlener op letten in de begeleiding van mensen met Borderline door Sinanda Benjamins en Isolde Jens van Benjamins & Jens training en coaching.

Een workshop voor hulpverleners en schooldecanen en anderen die professioneel te maken hebben met het begeleiden van mensen met borderlineproblematiek. Isolde Jens is trainer, coach en trainingsacteur en Isolde Jens is trainer, coach en supervisor.

  1. Theatervoorstelling ‘je mag mij zeker niet’ door Sociaal Maatschappelijk Improvisatie Theater (SMIT)

‘Als mensen horen dat je borderline hebt, denken ze gelijk: ‘O shit!’ en zie je dat ze afstand nemen. Dan denk ik: Je kent me nog niet eens!’

SMIT wil met deze voorstelling over het leven met borderline de kennis en acceptatie van borderline vergroten.  https://theaterwerkplaatspit.wordpress.com/